Bog

Sidste forestilling

Af (
2013
)

Anmeldelse

"Sidste forestilling" af Anna Grue

Da vicepolitikommissær Pia Waage en søndag eftermiddag træder ind ad døren i sin kærestes idylliske bondehus, mødes hun af et rystende syn: Den kvinde, hun står for at skulle flytte sammen med, ligger død i en pøl af sit eget blod. Efterforskningen af mordet på den lesbiske gymnasielærer ledes af politikommissær Frank Janssen, men da Pia Waage selv bliver sigtet og varetægtsfængslet, kontakter hun privatdetektiven Dan Sommerdahl for at få hans hjælp til at rense sit navn og finde morderen.

Dan påtager sig opgaven uden tøven, og snart er han adskillige skridt foran politiet. Men arbejdet bliver mere kompliceret end først antaget, for det viser sig, at Dorthe gemte på en hemmelighed, som kan have været flere af de mistænktes motiv til at dræbe hende. Først da Dan Sommerdahl og hans gamle kammerat Flemming Torp, som nu arbejder i politiets afdeling for økonomisk kriminalitet, indleder et forsigtig samarbejde, kommer der skred i tingene, og snart må de sande, at morderen er en helt anden, end de havde forestillet sig.

 

”Sidste forestilling” er en glimrende og spændende krimi, og hvis man har læst Anna Grues tidligere krimier, er man med det samme inde i bogens univers med de mange kendte personer i den fiktive by Christianssund.

I lighed med Anna Grues foregående bog ”Et spørgsmål om penge”, er krimiintrigen klar fra start til mål, og opklaringen efterlader ingen løse ender.

Om man bliver overrasket over, hvem morderen er, skal være usagt. Jeg blev det ikke.

Personbeskrivelserne er troværdige. Den skaldede detektiv, Dan Sommerdahl, privatdetektiv med højdeskræk ligner sig selv, så han har stadig hang til at opklare forbrydelser og har fortsat et blik for lækre damer.

Uden på nogen måde at svælge i det, føres læseren via flere af bogens kvindelige personer ind i lesbiske kvinders liv.

Til gengæld svælges der noget mere i en kvindes overvægt.

Der er mange mennesketyper repræsenteret i bogen. Bl.a. den skrappe politimoster, den tilsidesatte politimand, musiklæreren med det flagrende hår, flittige og dovne gymnasieelever, kvinden der gerne vil styre sin mand osv.

Ud over det lesbiske tema, er der også andre temaer oppe at vende i bogen. Kærlighed, sex i bred almindelighed, jalousi, interne magtkampe blandt såvel gymnasielærere som politifolk, og så fylder Facebook også en del.

På det politimæssige område forekommer det tætte samarbejde mellem en privatdetektiv og ordensmagten noget usandsynlig.

I lighed med ”Et spørgsmål om penge”, synes jeg, at bogen ville have vundet ved at være strammet op, så den havde været knap så lang.

 

4 af 5 krimihjerter

Bogdetaljer

Forlag
Politikens forlag
Faustnummer
50776239
ISBN
9788740008586
Antal sider
441

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer